Boijl ligt in Weststellingwerf, zuidoost Friesland, en maakt deel uit van de Drents-Friese Wouden.

 

Het gebied ligt in een overgangzone van het Drentse plateau, de heidevelden, Schotse Hooglanders die er grazen, het merengebied van Noordwest Overijssel en de Friese meren. In dit gebied met zijn rijkdom aan natuurschoon zijn veel voorzieningen aanwezig zoals een veelheid van wandel en goed onderhouden fietspaden.

 

Een scala aan vaarwegen, waaronder de riviertjes de Linde en Tjonger, met aansluitingen op diverse dorpen. De liefhebbers van wandelen, fietsen of kleine watersport, zoals kanovaren, komen hier ruimschoots aan hun trekken. Dit geld ook voor sportvissers.

 

Gezellige oude plaatsjes zoals, Oldeberkoop met zijn kunstroute, Steenwijk het toeristische hart in de Kop van Overijssel, Appelscha met de Boswachterij, Pretpark Duinen Zathe, Diever met het Archeologisch Centrum, Shakespeare Theater, de Hunebedden.

 

Dwingeloo het mooie Brinkdorp met het Planetron Cinedome, Vledder met de  vele zomermarkten en braderieën. Noordwolde met het Rietvlechtmuseum, recreatiegebied de Spokeplas en de forellenvisvijver. Makkinga met de grootste markt met nieuwe, oude en antieke spulletjes. De sauna in Boijl.

 

In de omgeving van kampeerterrein De Boekelter bent u voorlopig nog niet uitgekeken.

 

Voor tochtjes een prima uitvalsbasis maar ook een fijne plek om te zijn.